Waarom zijn vezels zo belangrijk?


Uit recente onderzoeken blijkt dat voedingsvezels nog belangrijker zijn voor je gezondheid en afweersysteem dan eerder bekend was.

Voor een goede spijsvertering

Een vezelrijke voeding helpt spijsverteringsklachten en problemen met de stoelgang voorkómen en bestaande klachten te verminderen. De sponswerking van vezels draagt bij aan een goede stoelgang. De vezels zwellen op en zorgen daardoor voor een vaste, maar toch soepele ontlasting. Om optimaal te profiteren van de werking van vezels is het belangrijk om voldoende (vooral water) te drinken.

Om gezond te blijven

De Maag-, Darm- en Lever Stichting stelt dat het eten van weinig vezels een risicofactor is voor het ontstaan van verschillende darmaandoeningen, zoals het prikkelbaar darm syndroom (PDS) en divertikels. Ook zijn er volgens deze stichting aanwijzingen dat een vezelrijke voeding beschermt tegen het ontstaan van slokdarmkanker en darmkanker. 

 

Goed voor hart en bloedvaten

De havervezels in Malsovit Vezel Muesli bieden veel gezondheidsvoordelen. Ze bevatten de oplosbare voedingsvezel bètaglucaan. Deze helpt het LDL cholesterolgehalte in het bloed op een normaal niveau te houden. Een verhoogd cholesterolgehalte leidt tot meer kans op hart- en vaatziekten. Je profiteert van het gunstige effect van bètaglucaan op je cholesterolgehalte als je dagelijks minimaal 3 gram bètaglucanen uit haver, haverzemelen of gerst binnenkrijgt. Een portie Malsovit Vezel Muesli bevat maar liefst ruim 5 gram bètaglucanen. 

Optimale weerstand

De in Malsovit Vezel Muesli aanwezige voedingsvezel bètaglucaan is een krachtig anti-oxidant waarmee je je weerstand op peil houdt … voor een uitgebalanceerd energiepeil. De consumptie van bètaglucanen uit havervezels in Malsovit Vezel Muesli zorgt voor een vermindering van de bloedglucosestijging. Deze vezels zorgen voor een geleidelijke afgifte van suikers. Dit gunstige effect maakt Malsovit Vezel Muesli een slimme keuze voor mensen met diabetes. 

Afvallen en op gewicht blijven

De onverteerbare vezels in Malsovit Vezel Muesli zorgen langdurig voor een verzadigd gevoel. Door de sponswerking zetten de vezels uit, waardoor ze extra vullen.